BendruomenÄ—s jubiliejus

20.11.2011 10:02 Sukurta prieš: 12 yrs

2011 m. lapkričio 12 d. baubliÅ¡kiai rinkosi į jubiliejinį vakarÄ…. Darbų sÅ«kury net nepastebÄ—jome, kaip prabÄ—go penki metai nuo Baublių kaimo bendruomenÄ—s centro įregistravimo. BendruomenÄ—s pirmininkÄ— Gražina RimkuvienÄ— sveikino visus bendruomenÄ—s narius  ir linkÄ—jo, kad  bendri savanoriÅ¡ki darbai  dar labiau puoÅ¡tų gimtÄ… kaimÄ… ir taurintų žmones.


Ligita ir Ernesta pristato albumÄ…

Å ventinį vakarÄ… buvo pristatytas ir padovanotas bendruomenei fotografų klubo „Fotokalvė“ fotoalbumas „Mano kaimas – Baubliai“. Albume patalpintos 36 nuotraukos  atspindinčios Å¡ių dienų baubliÅ¡kių gyvenimÄ…. Tai fotografių Kristinos VirbauskaitÄ—s, Sabinos AzbukauskaitÄ—s, Ritos AlminaitÄ—s  nuotraukos bei nuotraukos iÅ¡ asmeninio albumo. ApraÅ¡us ir įvadinį žodį sudarÄ— DanguolÄ— GibiÅ¡ienÄ— bei Gražina RimkuvienÄ—.  Vakaro metu buvo rodomos fotoalbumo skaidrÄ—s. Jas paruoÅ¡Ä— ir komentavo Lgita NarmontienÄ—, Ernesta DimgailaitÄ— ir ArtÅ«ras Rimkus.


Vaidina Stasys Razgauskas, RÅ«ta RimkÄ—, Aina ZulcienÄ—

Labiausiai baubliÅ¡kius sudomino Baublių kaimo bendruomenÄ—s dramos bÅ«relio premjera - vaidinimas „Provincijos aistros“ autorius Milčius (Jonas Katkevičius).  

 

Vaidino Stasnislava Macienė, Jedvyga ir Stasys Razgauskai, Aina Zulcienė, Valerija Urbonienė, Rūta Rimkė, Žymantas Rimkus.

Būrelio vadovė, režisierė ir aktorė Gražina Rimkuvienė.

Tylos minute buvo pagerbtas seniÅ«no amžinatilsi Povilo Å ližiaus  atminimas.

TÄ… patį vakarÄ… buvo pasveikintas naujas Žalgirio seniÅ«nijos seniÅ«nas Bronius Talmontas, kuris  sveikino  bendruomenÄ—s narius jubiliejaus proga ir linkÄ—jo tolimesnio sÄ—kmingo darbo.

Jubiliejaus proga klebonas Romualdas Vėlavičius pašventino bendruomenės patalpas.

Vakaro metu buvo pasveikinti bendruomenės nariai, kurie 2011 metais šventė savo jubiliejų.

Šventės metu daug nuotaikingų dainų atliko Raguviškių kaimo kapela „Žalgiriečiai“.

Bendruomenės moterys demonstravo savo kulinarinius sugebėjimus. Komisijos įvertinimui buvo pateikta Valerijos Stonkuvienės, Onos Navajauskienės, Rūtos Paulauskienės, Valerijos Urbonienės, Emilijos Lukauskienės, Stanislavos Macienės, Stasės Gideikienės, Esmiraldos Talmontienės patiekalai.

Regina Meškienė iškepė didžiulį gimtadienio tortą, kuriuo vaišino bendruomenės narius ir svečius. Susirinkusieji savo sveikinumus ir linkėjimus užrašė ant lapelio ir pakabino ant „Baublių bendruomenės medžio“.

Skambant „Nerijos“solisto Egidijaus Jovaišos dainoms poros sukosi iki paryčių.

Esame dėkingi renginio rėmėjams K.Rimkaus transporto įmonei, S Raišuotienės prekybos įmonei, Kretingos savivaldybei, Reginai Mešienei už tortą, Stanislavai Macienei už girą.

Pakili nuotaika, pasisekÄ™ renginiai, Å¡varios ir iÅ¡puoÅ¡tos patalpos, graži aplinka bÅ«na tik tada, kai visi bendruomenÄ—s nariai dirba susitelkÄ™. Smagu, kai pačios moterys ir vyrai pasisiÅ«lo padÄ—ti. Tada ir pajunti, kad mes -  tvirta bendruomenÄ—.


Komentarai

Gražina, 02-12-11 09:26
Ačiū Jonui Katkevičiui (Milčius) už puikų scenarijų, kuris prieinamas visiems dramos mylėtojams. Pagal jo kūrinį "Provincijos aistros" mėgėjų kolektyvai galime kurti spektakius. Būtų puiku, kad internete atrastume daugiau tokių kūrinių. Jei kas perskaitys žinutę ir esate pažystami su Jonu Katkevičium perduokit didelę padėką nuo Baublių bendruomenės dramos būrelio
Pasizadejusi, 23-11-11 08:40
Sauni svente buvo ir zmones visi linksmi.Vadinasi,pasiilgome bendravimo,ispudziu,graziu,siltu akimirku.Aciu rengejams:)))
Morta, 22-11-11 18:54
Pati puosniausia dama- Stanislava Maciene!:)
ats, 21-11-11 14:38
Igno ir Jadvygos Mačernių trobai jau 200 m. :)
rom, 21-11-11 09:16
buvau šventei, klausikit gal kas gaki pakartit kokiam baubliu namui 200metu? kažkaip praklausiau.

Komentuoti

* - privalomi laukeliai

*

*

Kaimo naujienos:

Iš močiutės kraičio skrynios ir senelio palėpės (0)

Įgyvendintas Kretingos rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų finansuojamas projektas...

Plačiau...

Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos parama (0)

Projektas "Iš močiutės kulinarinių užrašų" (0)

         Ä®gyvendintas Kretingos rajono savivaldybÄ—s 2018...

Plačiau...