Bendruomenės šventė, skirta Etnografinių regionų metams

22.09.2015 11:50 Sukurta prieš: 9 yrs

Gražią saulėtą „nedielės dėinuos“ popietę baubliškiai rinkosi įsimintinam susitikimui su Aukštaitijos regiono Pakruojo rajono Sigutėnų kaimo bendruomene.

2015 metai paskelbti Etnografinių regionų metais. Ta proga pateikėme projektą ir šventės organizavimui gavome lėšų iš Kretingos savivaldybės. Pagrindinis renginio tikslas buvo palyginti Aukštaičių ir Žemaičių tautinius rūbus, tarmę, tradicinius patiekalus. Atvykusiems svečiams pirmiausia padarėme ekskursiją po kaimą, supažindinome su įgyvendintais projektais, pakvietėme aplankyti Baublių kaimo buities muziejų.

Su pasididžavimu, aukÅ¡taičius vaiÅ¡inome žemaitiÅ¡ku kastiniu, kuris įtrauktas penktuoju lietuviÅ¡ku  produktu į Europos SÄ…jungos saugomų produktų sÄ…raÅ¡Ä…. AukÅ¡taičiai mielai ragavo žemaitiÅ¡kos sibulynÄ—s, spirgynÄ—s, kurias pagamino Raimonda RaiÅ¡uotienÄ—, prie jų bendruomenÄ—s moterys patiekÄ— bulvių su lupenomis.

Kad renginys taptų šiltesnis ir jaukesnis daug pasidarbavo bendruomenės moterys. Janina Lingienė kaimišku stiliumi ir savo nuostabiais karpiniais papuošė salę. Vilma Krasauskienė, Rūta Paulauskienė, Irena Spyčiuvienė, Ona Navajauskienė, Aina Zulcienė stalą nuklojo įvairiaspalviais ir įvairiaskoniais sumuštiniais. Virginija Baltmiškienė, Evardina Kundrotienė pasirūpino košės ir giros gamyba. Renginį puikia žemaitiška tarme pravedė Gražina Rimkuvienė su sūnum Žymantu. Ūkio ir techniniais reikalais nepamainomi pagalbininkai – Valdevinas Navajauskas, Vitalijus Raminas, Kazys Rimkus.

 

Muzikinius kūrinius atliko Kretingos kultūros centro Baublių skyriaus saviveiklininkai vadovaujami Gintaro Puco ir „Žvelsos Medžiotojų trio“ iš Klaipėdos rajono Lapių kaimo.

 

 


Komentarai

NIJOLE, 26-09-15 19:10
MALONU MATYTI JUSU SYPSENAS,SEKMES JUMS,ENRGIJOS,STIPRYBES.GRAZINA SVEIKINU SU VARDADIENIU SVAJONIU,MEILES,SVIESOS,DARNOS,KANTRYBES IR VILTIES.

Komentuoti

* - privalomi laukeliai

*

*

Kaimo naujienos:

Iš močiutės kraičio skrynios ir senelio palėpės (0)

Įgyvendintas Kretingos rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų finansuojamas projektas...

Plačiau...

Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos parama (0)

Projektas "Iš močiutės kulinarinių užrašų" (0)

         Ä®gyvendintas Kretingos rajono savivaldybÄ—s 2018...

Plačiau...