Kovo 4 d. Kazimierinių iškilmės Baubliuose

03.03.2011 22:00 Sukurta prieš: 13 yrs

Jau nuo seno taip įprasta, kad Lietuvoje daugiausia žmonių į Šv. Mišias suplūsta per atlaidus. Ne išimtis ir mūsų kaimas. Nors neturime bažnyčios, bet visi skubėjome į Šv. Kazimiero atlaidus, kurie vyko jo vardu pavadintoje koplyčioje.


Mišias aukojo Kartenos parapijos klebonas Romualdas Vėlavičius ir svečias iš Šateikių parapijos - klebonas Gediminas Norvilas.


Po iškilmingų mišių būrys baubliškių sugūžėjo į virš koplyčios esančią biblioteką. Šių namų šeimininkei Danguolei Gibišienei kilo idėja suorganizuoti Kaziuko mugę.

Skambant liaudiškai muzikai kaimo moterys siūlė įsigyti ekologiškų pieno produktų, pačių iškeptų pyragų, sausainių. Prie sūrių labai tiko Ramutės Šlušnienės medus. Ant Ramutės prekystalio puikavosi ir jos pačios iš vaško išlietos žvakės. Kulinariniais gaminiais prekiavo bei svečius vaišino Evardina Kundrotienė, Rūta Paulauskienė, Laima Kuprelienė. Ant prekystalio margavo ir Jedvygos Razgauskienės, Editos Palenskytęs, Virginijos Baltmiškienės rankų darbo gaminiai – kojinės, pirštinės, kita biudžeterija. Pavasariu padvelkė Janinos Lingienės margučių paroda bei Stasės Gideikienės verbos. Genovaitė Rauktienė atvykusi iš Gargždų papasakojo apie gydomųjų aliejų ir žolelių svarbą žmogaus organizmui. Norintys galėjo įsigyti ir jos atsivežtų produktų.


Danutė Atienė susirinkusius vaišino net triejų rūšių sūriais, kvietė paragauti jogurto, kastinio.

 
Irena Spyčiuvienė siūlė žieminių ir vasarinių česnakų bei saldumynų.


Visi mielai aplankė Danutės Atienės mezginių parodą.


Apdovanojusi prekybininkus “baronkuom” mugės iniciatorė Danguolė Gibišienė pakvietė visus šventės dalyvius prie bendro stalo, kur buvo rodoma programa, vyko gėrimų ir valgių degustacija.


Baublių kaimo bendruomenės centras savo pasirodymą pradėjo eilėraščiu apie kaimą. Jo autorė Gražina Rimkuvienė.


Vaidinimą “Atsiteisėliai” suvaidino bendruomenės nariai Stanislava Macienė, Jadvyga ir Stasys Razgauskai.


Susirinkusius linksmino armonikos virtuozas, gargždiškis Alfonsas Rauktys.


Eiles deklamavo Ona NavajauskienÄ—.

Didelio susidomėjimo susilaukė naminių gėrimų degustacija. Dalyvių įvertinimui buvo pateikta aronijų, serbentų, vynuogių vynas, žemaitiškas midus, agrastų ir žolelių užpiltinės. Šių gėrimų gamybos ypatumais pasidalijo Petras Palenskis, Avardina Kundrotienė, Valė Urbonienė, Rūta Paulauskienė, Juozas Atas.


Iš dešinės Petras Palenskis Danutė ir Juozas Atai.

IÅ¡kilmių metu džiaugÄ—mÄ—s galimybe nuoÅ¡irdžiai pabendrauti, sveikinome Kazytes ir Kazimierus,  linkÄ—jome vieni kitems Å v. Kazimiero – Lietuvos globÄ—jo, globos.


Komentarai

Aditya, 16-10-12 12:10
Ekologiskiausia pas mama ar mociute kaime:)vat nuakpirisu nes pas mama siuomet nebuvo,seip kai mama pridaro kumpiu imu is namu o ne is turgu bet va buna kad perki,ir va pasitaikiau ant gero o del desreliu ir maisto viso kito ekologisko ir t.t tai galiu pasakyti mazai tos ekologijos,tas pats tik gal kazkiek maziau priedu o seip ka mes valgom kai pagalvoju ti uj..kiti sako ui kas tos kirmeles,pasiimk i eik zvejot,net nervas ima skaityti delfi komentarus mane tik peikia tipo as kalta ir dar juokeliais svaidos,manau nevienas nesidziaugtu kai kirmeles iskristu tiesiai is burnos ..
aldona, 09-04-11 13:31
No tėkras šaunuolės,gera pradžia jog posė darba
baubliskis, 23-03-11 14:51
ir vel baubliskiai malaciai

Komentuoti

* - privalomi laukeliai

*

*

Kaimo naujienos:

Iš močiutės kraičio skrynios ir senelio palėpės (0)

Įgyvendintas Kretingos rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų finansuojamas projektas...

Plačiau...

Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos parama (0)

Projektas "Iš močiutės kulinarinių užrašų" (0)

         Ä®gyvendintas Kretingos rajono savivaldybÄ—s 2018...

Plačiau...