Lietuvos kaime gera gyventi 2011

20.11.2011 15:42 Sukurta prieš: 12 yrs

Taip vadinosi kaimo bendruomenių konkursas, kurį organizavo Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija. Projekto organizatoriai norėjo parodyti, kad yra kaimų, gyvenviečių, miestelių, kuriuose gera gyventi ir kurie savo gerais pavyzdžiais gali paaktyvinti kitas bendruomenes.

MÅ«sų bendruomenÄ— vienintelÄ— iÅ¡ Kretingos rajono kaimo bendruomenių ryžomÄ—s raÅ¡yti šį projektÄ… ir patekome į 20 geriausiai įvertintų kaimo bendruomenių. Projekto dalyviai nesivaržė dÄ—l piniginių prizų, mÅ«sų siekis buvo, kad apie mÅ«sų nuoÅ¡alų kaimelį sužinotų kitos bendruomenÄ—s, kad galÄ—tume pristatyti save, susipažinti su kitų bendruomenių veikla, pasidalinti patirtimi. 


Pakruojo dvare


SutiktuvÄ—s su duona ir trankia muzika

Projekto dÄ—ka buvo paruoÅ¡ta 20 filmuotų vaizdo reportažų,  iÅ¡leistas leidinys „Lietuvos kaime gera gyventi 2011“, kuriame yra patalpinti apraÅ¡ai su nuotraukom. Lapkričio 19 dienÄ… buvo surengta apdovanojimų Å¡ventÄ— Pakruojo dvare, kuriame buvo įteikti diplomai ir padÄ—kos 20-iai kaimo bendruomenių.


Å ventÄ—s dalyviai


Padėką teikia ŽŪM vyresnioji patarėja Virginija Žoštautienė


PadÄ—kos ir leidinys

Dvylikai laureačių suteiktas ženklas „Čia gyventi gera 2011“. Deja mūsų bendruomenė šios nominacijos negavo. Linkėčiau kitoms Kretingos rajono kaimo bendruomenėms kitais metais dalyvauti konkurse ir patekti tarp laureatų. Garsinkime savo rajoną, juk pas mus tiek daug šaunių bendruomenių.

Apdovanojimo ceremonija ir filmų peržiÅ«ra vyko dvaro aplinkoje. NuoÅ¡irdžius sveikinimo žodžius tarÄ— Lietuvos nacionalinÄ—s vartotojų federacijos prezidentÄ— Alvita ArmanavičienÄ—, ŽemÄ—s Å«ko ministerijos vyriausioji patarÄ—ja Vieginija ŽoÅ¡tautienÄ—, „Heifer“ Baltijos fondo direktorius ArÅ«nas Svitojus, Lietuvai pagražinti draugijos  pirmininkas Juozas Dingelis, Pakruojo savivaldybÄ—s meras Saulius Gegieckas ir kiti.


Buvo malonu nusifotografuoti su projekto organizatoriais

Projekto nugalÄ—tojus linksmino Skaistgirio miestelio etnografinis kolektyvas, SigutÄ—nų kaimo bendruomenÄ—s solistÄ—s, PravieniÅ¡kių-1 folkloro ansamblio „Praviena“, Dusetų seniÅ«nijos moterų ansamblis „Svaja“, AdomynÄ—s bendruomenÄ—s etnografinis ansamblis „Jara”. Taip pat buvo parodyta P.TilainÄ—s spektaklio  ,,Trylika moterų ir kipÅ¡as" iÅ¡trauka.

Prie gausaus vaiÅ¡ių stalo dalijomÄ—s patirtimi, įspÅ«džiais.  Anot Juozo Dingelio renginyje patyrÄ—me â€žDžiaugsmo ir dvasios puotą“.


Dvaro rūsyje prie vaišių stalo


Bendruomenės moterys Gražina Rimkuvienė, Danguolė Gibišienė, Stamislava Macienė, Valerija Urbonienė dvaro fone


Komentarai

Dalyvis, 29-11-11 13:28
Labai geras projektas, o kiek vaišių :), nes tie mokymai pabodo, o be to naudos mažai.

Komentuoti

* - privalomi laukeliai

*

*

Kaimo naujienos:

Iš močiutės kraičio skrynios ir senelio palėpės (0)

Įgyvendintas Kretingos rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų finansuojamas projektas...

Plačiau...

Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos parama (0)

Projektas "Iš močiutės kulinarinių užrašų" (0)

         Ä®gyvendintas Kretingos rajono savivaldybÄ—s 2018...

Plačiau...